Çiçekli salon bitkilerinin bakımı

Çiçekli salon bitkilerinin bakımı...
      Saksı çiçeklerinizi öncelikle, ortamın ısı, ışık ve nem durumuna göre seçmeniz ve yerleştirmeniz gerekmektedir. Çiçeğinizi satın alırken lütfen çiçekçinize danışarak, bitkinin gereksinim duyduğu koşulları öğreniniz. Ayrıca aynı tür bitkileri bir arada tutmanız bitkilerin kendi floral ortamlarını yaratmaları açısından faydalı olacaktır.
     
     Sulama için öncelikle toprağın nemini parmağınızla kontrol etmeniz gerekmektedir. Parmağınızı 1 cm kadar toprağa batırınız ve parmağınızda ıslaklık hissetmiyorsanız bitkinizi sulayınız. Unutmayınız ki; aşırı sulama bitkinin köklerinin çürümesine sebep olur.
     
     Bitkilerin yapraklarını periyodik olarak temizlemeniz, bitkinin gereksinim duyduğu ışık, nem ve karbondioksit alımını kolaylaştıracaktır.
     
     Küçük yapraklı bitkilerin yapraklarını ılık su ile yıkayarak temizleyiniz. Büyük yapraklıları ise ıslak bez veya sünger ile temizleyiniz. Tüylü yapraklıları ise kuru bir fırça ile hafifçe temizleyebilirsiniz.
     
     Saksı bitkilerinizin, saksı ve topraklarını en geç iki yılda bir değiştirmeniz gerekmektedir. Saksı değişimi sırasında bitkinin köklerine zarar vermemeye lütfen özen gösteriniz. Saksı değişiminin bahar aylarında yapılması gerekmektedir.
     
     Bitkilerin özel koşullarda yetiştirilerek, gübre ve ilaç desteği ile sizlere sunulduğunu göz önünde bulundurarak, 2 Haftalık sürelerle bitkinize vitamin takviyesi yapmayı lütfen ihmal etmeyin. özellikle ithal bitkiler, sağlıklı gelişim için vitamin katkısına gereksinim duyarlar.
     
Nem
      Bitkinin bulunduğu oda ısısı ne kadar yüksek ise o kadar çok su ister. Kış ayları bitkinin doğal dinlenme periyodu olduğundan daha suya gereksinim duyar.
     
Beslenme
      Bitki ne kadar hızlı büyürse o kadar çok gıdaya ihtiyaç duyar. Sulama suyunun içine ayda bir veya iki defa özel bitki vitamini karıştırıp, bitkinin toprağına dökünüz. Ancak; kış ayları bitkilerin doğal dinlenme periyodu olduğundan, vitamin miktarını bir ölçek azaltınız.
     
AECHMEA
Çiçeklenme: İlkbahar, sonbahar.
Bakım: Gelişme dönemin de 22 derece sıcaklık ve güneş ışığı almayan bir ortam uygundur. Dinlenme döneminde su azaltılmalı ve serin bir yerde bulunmalıdır. Rozetlerin içine su verilebilir ancak iki yada üç günde bir değiştirilmelidir.
Gübreleme: Gelişme döneminde haftada bir.
Üretme: Yavru bitkinin ana bitkinin boyunun yarısına ulaştıktan sonra ayrılması ile.
Saksı değiştirme: 2-3 Yılda bir.

AGLAONEMA
Çiçeklenme: Göze çarpmaz.
Bakım: En az 16 derece sıcaklık isteği vardır. Yapraklara su püskürtülerek nem sağlanmalı, doğrudan güneş ışığı alan bir yerde bulundurulmalıdır.
Gübreleme: Büyüme döneminde 15 günde bir.
Üretme: Nisan Mayıs aylarında dip sürgünlerin ayrılması ile yapılır.
Saksı değiştirme: İlkbaharda 2 yılda bir.

ANANAS
Çiçeklenme: Nadiren
Bakım: Aydınlık veya yarı gölge, nem oranı yüksek bir ortam ile gelişme döneminde 22 derece sıcaklık ister. Çiçeklenmeden önce rozet kısmından su verilmeli çiçeklenmede ise sadece topraktan sulanmalıdır. Kışın sıcaklık 15 derecenin altına düşmemelidir.
Üretme: Kök sürgünü veya meyve üzerindeki taç sürgünlerinin kesilerek köklendirme ortamına dikilmesi iledir.
Saksı değiştirme: İlkbaharda.

ANTHURIUM
Bakım: Kış döneminde çok az su verilmeli ılık bir ortamda bulundurulmalıdır. Gelişme döneminde ise yarı aydınlık, nispi nemi yüksek bir ortam ister. Yapraklara ılık ve kireçsiz su püskürtülmeli, toprak devamlı nemli tutulmalıdır. Saksı drenajı iyi olmalı, su dipte birikmemelidir.
Gübreleme: Çiçeklenme döneminde haftada bir.
Üretme: Mart Nisan aylarında ayırma ile.
Saksı değiştirme: İlk baharda 2-3 yılda bir.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam20
Toplam Ziyaret118254
Sevgiliye Farklı hediyeler
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.237534.3746
Euro36.906337.0542
Hava Durumu
Üye Ol ...

Tavsiye Et
Foto Show